IMG_2945

Persoonlijke begeleiding

ACHTERGRONDINFORMATIE

“Ontdek je innerlijke wijsheid en ga dan je goddelijke gang”

Uitgangspunt

Kunnen omgaan met moeilijkheden is doorslaggevend voor je geluk. Mijn begeleiding is daarom gericht op het ontwikkelen van jouw zelf-begeleidend en zelf-bevrijdend vermogen, zodat je kunt gaan doen wat écht goed voor je is.

 

Doel


Op jouw pad zal ik de gids zijn die jou begeleidt naar het makkelijker omgaan met alles wat zich aandient en daarin volledig jezelf kunnen zijn. Het gaat om het innemen van jouw plek vanuit ‘autonomie in verbinding’.

Een mens lijdt dikwijls het meest
Door het lijden dat hij vreest
Doch dat nooit op komt dagen.
Zo heeft hij meer te dragen
Dan God te dragen geeft.

Oftewel: dat wat moeilijk is of lijkt, wordt meestal vooral als moeilijk gevoeld en eigenlijk alleen daardoor als moeilijk ervaren. Of het nu gaat om iets van binnen of iets van buiten maakt daarbij niet uit. We gaan ermee werken door het blootleggen en doorzien van weerstanden en daarmee herwin je autonomie en authenticiteit.

 

Door de totale acceptatie van wat er NU in jou leeft, vergroten we jouw verwerkingsvermogen. Daarmee kun je aan de slag voor een vervullend STRAKS. Dit ontwikkel je door het onder ogen zien van uitdagingen en door deze te transformeren in de kwaliteiten die er achter verborgen liggen. Zo kan schaamte transformeren naar verlangen. Boosheid naar kracht en autonomie. Neerslachtigheid naar levenslust.

 

Een moeilijkheid roept per definitie een innerlijke impuls op en op basis daarvan komt er een (re)actie om die moeilijkheid weg te werken. Dat gebeurt ook bij innerlijke moeilijke gevoelens. De manier waarop we moeilijkheden wegwerken is door een reflexmatige karakter lang niet altijd de meest effectieve en constructieve.


We gaan werken aan het jezelf begeleiden bij weerstanden en daarbij speelt jouw lijf een sleutelrol. Ons lijf slaat namelijk op wat wij het liefst willen vergeten en dat gaat zich op cruciale vlakken echter wreken. Ik ga je begeleiden bij het vrijmaken van wat zich in jouw lichaam heeft vastgezet, zodat jouw lijf weer kan meedoen bij het verwezenlijken van jouw diepste verlangen.

Praktisch

 

In onze gesprekken van meestal ruim een uur buigen we ons over wat er op dat moment bij jou speelt. Dat zal grotendeels in de vorm van een gesprek zijn, omdat het belangrijk is dat je letterlijk je verhaal kunt vertellen. Ik begeleid je bij het uitrafelen van jouw verhaal tot je bij de kern komt. Daar is meestal een moment van herkenning; “O, zit dat zo!”.

De essentie van onze verhalen zetten zich vast in ons lichaam: dat herinnert wat wij zelf liever vergeten. Veel mensen voelen hun lijf eigenlijk niet meer. Letterlijk! Die voelen dus ook niet wanneer hun lichaam een signaal afgeeft als iets wel of niet goed voelt. Hoe kun je dan op de voor jou juiste manier reageren?

Ik ga je dus ook helpen bij het meer in contact komen met je lijf.  Dat kan bijvoorbeeld door te vragen waar je een bepaalde emotie voelt. Een andere keer zet ik een begeleide visualisatie in. Het kan ook zijn dat ik je huiswerk meegeef in de vorm van lichaamsoefeningen die je helpen het contact met je lijf te verbeteren.

Een ander belangrijk hulpmiddel in onze gesprekken is in gesprek gaan met jouw innerlijke stemmen. Als je goed oplet, merk je vast dat er allemaal verschillende stemmen in jouw spreken. De een is lief, de ander streng. Weer een ander heeft hele verhalen en een volgende is vooral verdrietig. Deze stemmen hebben je allemaal iets belangrijks te vertellen over hoe jij met het dagelijks leven omgaat. Maar net als met je lichaam: als je er niet naar luistert, kunnen ze je ook niet helpen.

Wij gaan weer goed naar jouw stemmen luisteren, bijvoorbeeld door er mee in gesprek te gaan (Voice dialogue) of ze in een opstelling te zetten. Je zal je verbazen hoe confronterend, leuk en verhelderend dit kan zijn.

Resultaat

 

Je gaat jouw kwaliteiten meer en meer verdiepen. Je wordt daardoor zelfstandiger en op een natuurlijker manier verbonden met je omgeving. Je gaat verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die je maakt en die zijn passend bij zowel jou als jouw omgeving.

 

Je zal merken dat je door de manier waarop jij in het leven gaat staan als vanzelfsprekend een rolmodel bent die anderen inspireert.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op via het contactformulier. 

MEER ONDERWERPEN

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.