Mannentraining

Mannentraining

ACHTERGRONDINFORMATIE

Wil je ontdekken wie jij als man bent?

 

Verlang je ernaar je eens omringt te voelen door mannenenergie?

 

Ben je eraan toe om vanuit jouw kracht vorm en inhoud te geven aan jouw leven?

De aftrap

In het eerste deel van deze training gaan we in op man-zijn in dit tijdsgewricht en hoe emancipatie van vrouwen ook vraagt om e-man-cipatie: er zijn nieuwe man-vrouwbeelden nodig!

We gaan aan de slag met onderwerpen als karakter en wilskracht en door welke (oude) overtuigingen die worden belemmerd.

Onze Vader

 

Tijdens het tweede deel van de reeks besteden we aandacht aan het mannenhart: een hart met ballen. Daarvoor gaan we onder andere te raden bij onze (voor)vaders. Via hen gaan we opzoek naar waar onze verlangens en motivatie hun oorsprong vinden.

 

Centrale thema’s zijn dan het openen van onze creativiteit door de innerlijke krijger te bevrijden. Belangrijk is vanuit je buik en hart kunnen reageren tijdens conflicten.

 

In deze dagen gaan we ook de vaderlijn loslaten en aandacht besteden aan vriendschap sluiten met mannen.

Onze Moeder

 

Om volledig man te worden is het loslaten van de moeder(ver)binding essentieel. Daarmee maak je ook de weg vrij voor het vrije contact met de andere sekse. Daar hoort een evenwicht tussen overgave en controle. En ja, daar komen de issues rond binding en verlating om de hoek kijken.

 

We gaan het deze dagen hebben over de man als partner. Daarbij nemen we The Wheel of Consent (Betty Martin) als uitgangspunt: hoe bewaak je de omgang met jouw en andermans grenzen?

Persoonlijk leiderschap

 

Mooi dat we diverse mannelijke eigenschappen hebben ontwikkeld en vrijgemaakt, maar ze zijn weinig waard als we ze niet in de wereld brengen. We gaan hiervoor aan het werk met de beginselen van de liefdes- en creatiecirkel, waarin we ervaren dat alles een begin en een einde heeft. Goed afronden van een cirkel maakt dat je schoon aan een volgende kunt beginnen, anders neem je oude zaken mee de nieuwe toekomst in.

 

In dit deel van de training besteden we ook aandacht aan een goede zelfzorg, zodat we kunnen volhouden wat we zijn aangegaan.

Privéleven en werk

 

Welke man kent deze uitdaging niet; “Hoe behoud ik het juiste evenwicht tussen privé en werk?” WE hebben bijna allemaal een afwezige vader gehad. Dat willen we toch niet ook onze kinderen aandoen?

 

Deze dagen bijten we ons vast in het ons verbinden aan een persoonlijke visie op en missie voor onze rol als man, vader en deelnemer aan de maatschappij. Welke doelen stel jij je? En hoe ga je die tot stand brengen? Welke prioriteiten leg je daarvoor aan?

De Initiatie

 

Aan het einde van de training gaan we alle nieuwe indrukken en verworvenheden expliciet in de wereld zetten. We laten elkaar weten waar we staan en bekrachtigen de uitkomsten en voornemens. Dit zijn dagen om te vieren hoe we zijn gegroeid als man en als mannengroep.

In ontwikkeling

 

Samen met Fred Sterk ben ik deze training aan het ontwikkelen. We weten als geen ander dat we jullie een stevige uitdaging gaan bieden en dan laten we weinig aan het toeval over.

Zowel Fred als ik hebben een breed scala aan ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De training zal daarom een veelvoud aan werkvormen kennen: lichaams- en ademwerk, buitenactiviteiten, dansen, rollenspellen, familie- / objectrelatieopstellingen, (begeleide) meditaties en geleide visualisatie en elementen uit het gedachtegoed van Zijnsoriëntatie.

Buiten de bijeenkomsten met de hele groep zullen er koppels en / of sub-teams worden gevormd die tussen de trainingsdagen door met elkaar optrekken. Daarvoor zullen we onder andere oefeningen meegeven.

Tevens zorgen we voor literatuur ter voorbereiding en verdieping.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met me op via het contactformulier. 

MEER ONDERWERPEN

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.